Loading...
Lifecoach 2018-03-15T14:39:21+00:00

Lifecoach

Lifecoaching kan helpen de balans terug te vinden in dit jachtige leven, de 24 uurs economie, de enorme stroom aan informatie die tot ons komt. Keuzes maken is enorm lastig. Enerzijds zijn we op zoek naar succes, een spannend leven, misschien wel wat sensatie. Aan de andere kant voelen wij steeds meer de behoefte aan rust en verdieping van ons bewustzijn.

Natuurlijk kunnen bij lifecoaching ook zakelijke problemen aan de orde komen, maar ik richt mij vooral op het privéleven van de cliënt. Ik werk aan zijn/haar bewustwording en authenticiteit, zodat  hij/zij gaat begrijpen waardoor  hij de problemen in zijn leven tegenkomt die hij wil oplossen. Samen gaan wij op zoek naar de oorzaak en de reden waarom deze van  invloed is op het heden. De cliënt zal zich ook meer bewust worden van de relaties die hij aangaat en hoe zijn gedrag de ander beïnvloedt.

Ik werk samen met de cliënt aan de drie kernvragen:
Wie ben ik?
Wat wil ik?
Wat kan ik?

Waarom naar een lifecoach?

Je gaat naar een life coach als er ergens een disbalans is in je leven waardoor je je ongelukkig voelt of eenzaam. Het kan zijn dat je iets wil veranderen in je leven maar niet precies weet hoe. Dit zijn vragen waarmee je bij mij terecht kunt. Misschien vind je het spannend om mij te bellen, dat is het ook, ook voor mij, maar weet dat je het bij mij nooit fout kan doen. Jouw hulpvraag is het uitgangspunt van waaruit wij samen gaan zoeken naar oplossingen.

 • het is laagdrempelig
 • ik kan als stok achter de deur voor jou functioneren
 • jouw hulpvraag is bij mij nooit gek of vreemd
 • ik ben er voor jou, warm en ondersteunend
 • veiligheid en vertrouwen vind ik erg belangrijk

Een aantal technieken die ik gebruik ter ondersteuning bij het coachen:

 • NLP
 • Voice dialogue
 • Mindfulness
 • Tweegesprek
 • Yoga
 • Familieopstellingen

Laat achter je wat was
Laat gaan wat moet
Laat zijn wat is

 1. Kennismakingsgesprek
  Een coaching gesprek begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon. Hierin bespreek ik kort je hulpvraag en maken wij een afspraak voor een intakegesprek. Na dit telefoongesprek stuur ik een vragenformulier om zoveel mogelijk te weten te komen over je hulpvraag. Voor het intakegesprek e-mail je dit formulier aan mij terug.
 2. Intakegesprek
  Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens dit gesprek ga ik dieper in op je hulpvraag. Wij onderzoeken samen ook of het klikt tussen ons.
  Na dit gesprek werk ik alles uit en zal ik per e-mail een voorstel doen hoe ik het coaching traject zou willen laten verlopen en de verwachte kosten.
 1. Coachsessie
  Op een positieve manier onderzoek ik in gesprekken, visualisaties, ontspanningsoefeningen en coaching technieken, wat je sterke kanten zijn. Ik leer je dan om middels deze kwaliteiten je probleem op te lossen. Ik ga ook graag naar buiten als het weer dit toelaat en daar behoefte aan is. Muziek of mooie inspirerende teksten (gedichten en toneelteksten) werken soms inspirerend om de volgende stap in het coaching proces te zetten.
 2. Evaluatie
  Na de laatste sessie schrijf ik op verzoek een verslag en stuur dat via een email naar je toe.