Relatietherapie, hoezo?

In de afgelopen weken heb ik een super inspirerende stage gelopen bij de relatietherapeuten Joke en Henk Torreman uit Velzen-Zuid. Zij hebben prachtige methode door ontwikkeld waarin met respect voor elkaar geluisterd en gepraat wordt.

Na deze inspirerende dagen zou ik alle stellen die voor het eerst gaan samenwonen willen adviseren deze dagen eens te volgen. Daarnaast is deze methode goed inzetbaar als een relatie uit balans dreigt te raken of als je na de vele jaren samen eens  je eigen relatie eens onder de een vergrootglas wil leggen.

Uiteraard zal ik deze methode, indien nodig inzetten bij mijn sessies in mijn praktijk.

De 3-daagse relatiecursus ‘Tweegesprek’ behandelt de theorie omtrent relateren van (echt)paren. Deze dient vervolgens als uitgangspunt voor de praktijk van het ‘Tweegesprek’. Deze methode van communicatie in de relatie is oorspronkelijk ontwikkeld door prof. Moeller en in Nederland geïntroduceerd en verder uitgewerkt door Joke en Henk Torreman. De theorie wordt gelardeerd met een aantal opdrachten, die als ‘brandstof’ dienen voor het later in de praktijk brengen van het ‘Tweegesprek’.

In het ‘Tweegesprek’  zitten de partners tegenover elkaar en praten om de beurt 15 minuten, terwijl de ander luistert. Dit herhaalt zich 3 maal, in totaal 6 kwartier, 1,5 uur. Het gespreksonderwerp is steeds het zelfde: ‘wat houd mij bezig: in mijn relatie, op mijn werk, ten aanzien van de familie of met betrekking tot de wereld in het algemeen?’

Inde cursus wordt onder andere ingegaan op de factoren die een succesvolle relatie bepalen, de verschillende vormen van intimiteit, de achtereenvolgende fasen van de relatie, van voortplantingsgericht/ verliefdheid naar hechtings-gericht, oplosbare en onoplosbare problemen in de relatie, schuld en vergeving in de relatie en het herstelprincipe.

Heb vragen over je relatie of zou je als stel een een sessie bij mij willen volgen, bel of email mij dan gerust.

2018-05-30T14:44:04+00:00

Geef een reactie